11 Φεβ 2009

Επικίνδυνη η λειτουργία του ΧΥΤΑ στην Κω

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΩ
δικτυακός χώρος: www.s-elpidas.org
Με λογική για την προκοπή

Κως 11-2-2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1. σχόλια μετα το χθεσινό ΔΣ του ΧΥΤΑ: η πρόταση μας για την ΑΜΕΣΗ καταγγελία της σύμβασης και την ανάληψη από μας, δηλ το ΔΣ του ΧΥΤΑ της διαχείριση της λειτουργίας του έργου των διαδικασιών δημοσιοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, λόγω των υφισταμένων συσχετισμών, όπως ήταν επόμενο δεν πέρασε. Αντί αυτής προτιμήθηκε μια παράταση μέχρι τέλους του Φεβρουαρίου, αναμένοντας ότι η εταιρεία θα ολοκληρώσει το έργο και θα συμμορφωθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Κατά την συζήτηση, έγιναν αποδεκτές οι μέχρι τωρα κριτικές μας θέσεις και προτάσεις μονο που χάθηκε χρόνος και συνεχίζεται η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ λειτουργία του ΧΥΤΑ. Ευθύνες υπαρχουν σε πολιτικό και σε τεχνικό επίπεδο. Οι μέχρι τωρα στρογγυλές γνωματεύσεις του τεχνικού συμβούλου και των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κω, ήταν η βάση πάνω στην οποια εξωθήθηκε η ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΗ και χωρις τις αναγκαίες προϋποθέσεις, έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΑ, κυρίως με την πίεση του Δήμου Κω αλλα και την ανοχή των αλλων 2 Δήμων. Εμείς θα ενημερώσουμε και ενδεχομένως θα επιδιωξουμε το προσεχές διάστημα την κινητοποίηση των κατοίκων της Αντιμαχειας προκειμένου να ασκηθεί η αναγκαία κοινωνική πίεση ώστε να αποφευχθεί η μετατροπή του ΧΥΤΑ σε ΧΩΜΑΤΕΡΗ όλου του νησιού, επιβαρύνοντας περιβαλλοντικά την ήδη σημαντικά επιβαρυμένη περιοχή λόγω ΔΕΗ και Αεροδρομίου.

2. συνεχίζονται και υπερτονίζονται τοσο η σημασία οσο και οι συνέπειες των προσωπικών και υποκειμενικών αδυναμιών, των ούτως ή άλλως καταδικαστέων συμπεριφορών, που εμφανίζει κατά καιρούς ο Δήμαρχος Κω κ. Κυριτσης.
Δεν συμμετέχουμε σε αυτό το παιγνίδι αποπροσανατολισμού και εντυπώσεων της άλλης αντιπολίτευσης.

Η εξατομικευμένη προσέγγιση της πολιτικης είναι σε βάρος των ουσιαστικών πολιτικών ζητημάτων που έχουμε. Η πολιτική έχει σχέση με τις συλλογικές δυνατότητες, τα συλλογικά συμφεροντα, τις κοινωνικές αδυναμίες και τους κοινωνικούς διαχωρισμούς. Προσωπικές αδυναμίες υπαρχουν πάντα. Στο θεμα της επικίνδυνης λειτουργίας του ΧΥΤΑ που προαναφέραμε, ο κ. Κυριτσης έχει τεράστιες ευθυνες. Όμως κριτική γι αυτό δεν γίνεται.

Όσοι με τον α ή β τρόπο επιδιώκουν την διαμόρφωση πολιτικών συσχετισμών εκμεταλλευόμενοι δευτερεύουσες πλευρές της δημόσιας ζώνης, απλά χάνουν τον κύριο στοχο της πολιτικης που είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος κι όχι η εξατομικευμένη προσέγγιση προβλημάτων για να πιάσουμε τους ψηφοφόρους.

Νικος Μυλωνας
(Εκπροσωπος της Σ.Ε. στο δημοτικο συμβουλιο)

στοιχεία Συμπαράταξης Ελπίδας δικτυακός χώρος: www.s-elpidas.org
Ε. Βενιζέλου 10 ΚΩΣ 853.00 ΤΗΛ 22420-20674 fax 22420-26794
ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟΝ δικτυακό μας χώρο: www.s-elpidas.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου