10 Δεκ 2010

Οδηγείται σε διάλυση ο ΦΟΔΣΑ Λοκρίδας...

Η είδηση μας δείχνει το "σκηνικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου" ή "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα χρόνια κοσκινίζει". Μας επιτρέπουν να αποδώσουμε
- υποκρισία
- ανικανότητα
- σκοπιμότητα
- κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος σε ό,τι αφορά στις μελέτες
- αδιαφάνεια
Δεν είναι τυχαίο πως οκτώ από τους εννέα δήμαρχους της περιοχής του ΦΟΔΣΑ μας χαιρέτησαν κανονικά και θα ξεχάσουν την αυτοδιοίκηση, τουλάχιστον για τα επόμενα 3,5 χρόνια. Άντε στο καλό σας
Διαβάζουμε από το τοπικό ρεπορτάζ (Ρ/Φ FM1)
"Στα πρόθυρα διαλυσης είναι ο ΦΟΔΣΑ, ο φορεας διαχειρισης στερεών αποβλήτων της Λοκρίδας αφού οι μισοί σχεδόν δήμοι που μετέχουν αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές στους υποχρεώσεις.
.................................
Χτες συνεδρίασε το Δ.Σ.του Φορέα αλλά με πολλές απουσίες από Δημάρχους που δηλώνουν αδυναμία πληρωμής του χρέους τους που ανέρχεται συνολικά στις 50-60.000 ευρώ περίπου.

Είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες των προϋποθέσεων η σύσταση αυτού του φορέα με σκοπό τη ν επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος, της αναζήτησης χώρου για τη δημιουργία χώρου υγειονομικής απόθεσης των σκουπιδιών της περιοχής. Η προσπάθεια αυτή είχε τύχει και της αρωγής της Νομαρχίας Φθιώτιδας αλλά στην πορεία και στα πλαίσια παλινωδιών της διορισμένης περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος που ουσιαστικά καρκινοβατούσε διαχρονικά αφού δεν κατόρθωσε κανένας περιφερειάρχης να προχωρήσει στην οριοθέτηση, λόγω αντιδράσεων, του χώρου δημιουργίας του ΧΥΤΑ η ΧΥΤΥ.

Αντίθετα σε καλό επίπεδο κινήθηκε αρχικά το προγραμμα ανακύκλωσης αλλά και αυτό στην πορεία ατόνησε εξ αιτίας της πλημμελούς οργάνωσης του.

Π.χ.ένα όχημα για ολόκληρη Λοκρίδα, διέλευση του μια φορά την εβδομάδα και άλλοτε κάθε δυο εβδομάδες….

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του φορέα και δήμαρχος Τιθορέας Νίκος Καράφλας οι οφειλές των δήμων έχουν ως αποτέλεσμα την αδυναμία κάλυψης των δαπανών και του προσωπικού .

Ο δήμαρχος Δαφνουσίων Ανέστης Μαυροειδής παρευρέθηκε στην συνεδρίαση και κατέθεσε την αδυναμία του δήμου του να πληρώσει ενώ δεν ακούστηκε η άποψη των άλλων 3ων αφού απουσίαζαν οι δήμαρχοι Αταλάντης, Κ. Βούρλων, και Οπουντίων.

Ο δήμαρχος Αμφίκλειας Γιάννης Τσιτσιπής σχολίασε στον FΜ- 1 πως δεν είναι ηθικό να μετακυλιθεί η ευθύνη στους νέους δημάρχους και ζήτησε επίλυση πριν το νέο έτος τονίζοντας πως είναι άδικο να τιμωρούνται και οι 5 δήμοι που έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους για τους 4 που δεν έχουν πληρώσει.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση με την συμμετοχή και των τριών καλλικρατικών δημάρχων προκειμένου να ενημερωθούν για το θέμα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου