5 Οκτ 2010

Απειλεί να σταματήσει την συλλογή των σκουπιδιών και το πρόγραμμα ανακύκλωσης σε όλη την Λοκρίδα ο ΦοΔΣΑ Λοκρίδας

Απειλεί να σταματήσει την συλλογή των σκουπιδιών σε όλη την Λοκρίδα και το πρόγραμμα ανακύκλωσης ο "Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Λοκρίδας" επειδή οι Δήμοι δεν πληρώνουν τα χρήματα της συμμετοχής τους.

Πρόκειται για το πρόγραμμα ανακύκλωσης το οποίο εφαρμόζεται στην περιοχή με ευθύνη του ΦοΔΣΑ Λοκρίδας αλλά μέχρι σήμερα 5 δήμοι δεν έχουν πληρώσει παρά το γεγονός ότι από το πρόσφατο παρελθόν υπάρχουν ενοχλήσεις για την καταβολή των χρημάτων.

Ήδη τη χθεσινή μέρα έστειλε επιστολή ο πρόεδρος του φορέα και δήμαρχος Τιθορέας κ. Νίκος Καράφλας στους δήμους Αταλάντης, Οπουντίων, Καμ.Βούρλων, Δαφνουσίων και Αγ.Κωνσταντίνου να προχωρήσουν άμεσα στην καταβολή των χρημάτων της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Θα πρέπει οι δήμαρχοι των οφειλετών δήμων, Αταλάντης, Οπουντίων, Καμ.Βούρλων, Δαφνουσίων και Αγ.Κωνσταντίνου να μας απαντήσουν γιατί δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα και δεν έχουν τακτοποιηθεί οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τον φορέα.

Ο κ. Νίκος Καράφλας δηλώνει με σαφήνεια προς τους δημάρχους των οφειλετών δήμων πως αν δεν καταβληθούν άμεσα τα χρήματα μέχρι τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου «το πρόγραμμα θα σταματήσει λόγω οικονομικής δυσκολίας του φορέα να πληρώσει προσωπικό και καύσιμα», και υπογραμμίζει με έμφαση πως «είναι η καταβολή των χρημάτων που οφείλετε που μας έφερε σ΄ αυτή τη δυσμενή θέση».

Όπως προκύπτει από τα συγκεκριμένα στοιχεία μόνο οι δήμοι Αμφίκλειας, Τιθορέας, Ελάτειας και Μαλεσίνας έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις προς τον φορέα αλλά ωστόσο σε καμιά περίπτωση δεν επαρκούν τα συγκεκριμένα χρήματα για να πληρωθεί το προσωπικό και η συντήρηση του προγράμματος.


*Aναδημοσίευση από το: LOKRIS NEWS +: Απειλεί να σταματήσει την συλλογή των σκουπιδιών και το πρόγραμμα ανακύκλωσης σε όλη την Λοκρίδα ο ΦοΔΣΑ Λοκρίδας http://lokrisnews.blogspot.com/2010/10/blog-post_02.html#ixzz11VPUnRae

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου