16 Μαρ 2010

Αντιδρούν οι κάτοικοι της Δ Φθιώτιδας
για τον ΧΥΤΑ

"ΙΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ" ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ-ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ
ΑΠΟΨΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!

(πηγή: http://lamiafm1.gr)

Στο πόδι οι κάτοικοι της Μακρακωμης, έτοιμοι ακόμη και για δυναμικές κινητοποιήσεις, για το θέμα του ΧΥΤΑ του ΦΟΣΔΑ Κεντρικής Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Μακρακωμης Κώστα Κρητικό που μίλησε πριν από λίγο στο κεντρικό δελτίο του FM-1 ο δήμαρχος Λαμιεων Γιωργος Κοτρωνιας θέλει να μετατρέψει το δημοτικό διαμέρισμα Τριλοφου σε σκουπιδότοπο της περιοχής και να διώξει τους κατοίκους από το χωριό τους.

Επειδή το θέμα αφορά και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ζητήθηκε η παρέμβαση της κας Διαμαντοπούλου η οποία όμως δεν θέλησε η ίδια να επισκεφτεί την περιοχή που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ο ΧΥΤΑ αλλά έστειλε σύμβουλο της να κάνει...αυτοψία!
Στη συνέχεια και ως τις 8 το βράδυ δεσμεύτηκε πάντως να συναντηθεί με το Δήμαρχο ο οποίος στη συνέχεια θα μεταφέρει την άποψη της Περιφερειάρχη στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.
"Ο Δήμος Λαμιεων παράγει πολλαπλάσιο όγκο σκουπιδιών, ας τα πάει σε άλλη περιοχή που επίσης έχει προταθεί από το μελετητικό γραφείο κι όχι να τα φέρει στο Δήμο μας" τόνισε ο κ. Κρητικός.
Από την πλευρά του Δήμου Λαμιεων λίγο μετά τις 14.30 εκδόθηκε δελτίο τύπου όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:

1.- Η όλη διαδικασία αφορά την εξεύρεση των συνθηκών προσδιορισμού της θέσης για χωροθέτηση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και διάθεσης στερεών αποβλήτων στα πλαίσια του Περιφερειακού Σχεδιασμού, για δημιουργία ΧΥΤΑ Κεντρικής Φθιώτιδας.
2.- Η όλη μελέτη δεν εκπονείται από το Δήμο Λαμιέων, αλλά από ομάδα ιδιωτών μελετητών, για λογαριασμό του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Φθιώτιδας και επιβλέπεται-παρακολουθείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαμιέων, η οποία, διεκπεραιώνει τις απαιτούμενες από το νόμο διαδικασίες, χωρίς να εκφράζει δική της άποψη.
Η ομάδα μελέτης προωθεί τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη κείμενη νομοθεσία των ΧΥΤΑ και το Περιφερειακό Σχεδιασμό, προκειμένου να οριστικοποιηθεί και να αποφασιστεί, η υλοποίηση ή μη υλοποίηση, του έργου.
3.- Εξάλλου, τα 13 μέλη του ΦΟ.Δ.Σ.Α Κεντρικής Φθιώτιδας της 9ης Διαχειριστικής Ενότητας, σε σύσκεψη στο προηγούμενο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δεσμεύτηκαν ομόφωνα, ότι θα αποδεχθούν και θα σεβαστούν τα αποτελέσματα της μελέτης.
4.-Τέλος οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι, ο Δήμος Λαμιέων, διαθέτει ΧΥΤΑ για τις ανάγκες του και φιλοξενεί τα απορρίμματα από τους υπόλοιπους Δήμους, μέλη του ΦΟ.Δ.Σ.Α.
Επομένως ο νέος ΧΥΤΑ αφορά κυρίως τους άλλους Δήμους και όχι το Δήμο Λαμιέων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου