22 Ιουν 2009

Φωτιά σε παράνομη χωματερή στον Αλιάκμονα

(το κείμενο είναι της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας)
Ακόμη μια φορά, πήρε φωτιά παράνομη χωματερή, πενήντα μέτρα από την κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα και ένα χιλιόμετρο από τον ταμιευτήρα νερού που υδρεύεται η Θεσσαλονίκη.. Είναι ο παλαιός παράνομος χώρος απόσυρσης φρούτων (ΑΣΕΔΑΠΟ), στο ΔΔ Μέσης του Δήμου Βέροιας.
Σε έκταση πολλών δεκάδων στρεμμάτων, κάηκαν μεγάλες ποσότητες πλαστικού, απορρίμματα βιομηχανικά, τα οποία διάφοροι πετάνε στην συγκεκριμένη περιοχή. Το μαύρο τοξικό νέφος, έφτασε μέχρι και τον Θερμαϊκό κόλπο. Οχήματα της πυροσβεστικής και σκαπτικό μηχάνημα, προσπαθούσαν να σταματήσουν την φωτιά, επί πολλές ώρες, η οποία άρχισε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Τώρα, 2.30 μετά τα μεσάνυχτα Κυριακής, καπνοί συνεχίζουν να βγαίνουν από την περιοχή.
Η πλήρως ασύδοτη κατάσταση στον Νομό Ημαθίας, σε ότι αφορά τα απορρίμματα, συνεχίζει να υφίσταται χωρίς να επεμβαίνει ουδείς, με ανυπολόγιστο κόστος στην υγεία των πολιτών.
Προφανώς, η Πυροσβεστική υπηρεσία θα διενεργήσει ανάκριση, ίσως κάποιο εισαγγελικό ενδιαφέρον, αλλά όλα μέχρις εκεί. Να θυμίσουμε ότι το 2008, πέντε φορές κάηκε ο παράνομος και μεγαλύτερος σκουπιδότοπος του Νομού Ημαθίας που βρίσκεται μέσα στην κοίτη του Αλιάκμονα και κανείς μέχρι και σήμερα, δεν λογοδότησε σε κανέναν.
(Στις φωτογραφίες, φαίνεται πως ήταν ο χώρος δεκάδων στρεμμάτων, στις 27 Ιουλίου 2008).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου