9 Δεκ 2015

Ξενοδόχοι Ζακύνθου: Χτυπούν καμπανάκι κινδύνου για τη διαχείριση των απορριμμάτων


xyta

Όσο και εάν φαντάζει παράξενο, ελάχιστος είναι ο χρόνος που μας χωρίζει από την επόμενη τουριστική περίοδο, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά μας, με φλέγοντα ζητήματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, να μην έχουν ακόμη έστω και σε προσωρινή βάση επιλυθεί.
Πρόκειται για το σημαντικότερο από μια σειρά ανοιχτών μετώπων του νησιού μας, που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία και μειώνουν την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος. Για αυτό οι Σύλλογοι Ξενοδόχων χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τους εμπλεκόμενους φορείς και Υπηρεσίες να
προχωρήσουν σε ενέργειες, δράσεις και παρεμβάσεις με στόχο την άμεση αντιμετώπισή του.
Μάλιστα, απέστειλαν ανοιχτή επιστολή προς κάθε αρμόδια αρχή, πρωτίστως βέβαια στο Δήμο προς τον οποίο θα εστιάσουν τις πιέσεις τους, με την οποία καλούν άμεσα και απόλυτα στη διακοπή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ του Σκοπού. Όσον αφορά στην εγκατάσταση της μονάδας προσωρινής διαχείρισης προτείνουν αυτή να γίνει στην περιοχή του Λίβα που διαθέτει σχετική αδειοδότηση, και όχι στο αεροδρόμιο όπου είναι η βιτρίνα για τον τουρίστα που έρχεται ή φεύγει.
Ο Σκοπός ξεπέρασε προ πολλού τα όριά αντοχής του και, εκτός από τα βαριά πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, άμεσος παραμένει ο κίνδυνος μιας οικολογικής ζημιάς άνευ προηγουμένου. Επιπρόσθετα, ανακοίνωσαν πως θα συνεδριάσουν αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, κατά πάσα πιθανότητα με την παρουσία εκπροσώπων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για μια σειρά πολύ σοβαρών θεμάτων, αλλά πάντα στην κορυφή της ατζέντας βέβαια, θα βρίσκεται το ζήτημα της άμεσης διευθέτησης του ζητήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
Οι ίδιοι πάντως στηρίζουν τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι όμως θα πρέπει να αποδείξουν έμπρακτα ότι αγαπούν τον τόπο τους και ειλικρινά θέλουν να προσφέρουν τα μέγιστα.
πηγή: http://imerazante.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου