30 Δεκ 2015

Να διατηρηθεί και να στηριχθεί η ΔΕΔΙΣΑ Χανίων

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΧΑΝΙΩΝ
Χανιά, 29-12-2015
ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Η ΔΕΔΙΣΑ
Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων καλεί την κυβέρνηση, την Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους των Χανίων να εργαστούν για τη διατήρηση και βελτίωση του έργου της ΔΕΔΙΣΑ. Η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων Χανίων, παρά τα προβλήματα που έχει, παραμένει το καλύτερο παράδειγμα δημόσιας διαχείρισης των απορριμμάτων με βάση την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας μέσα από τη μείωση των απορριμμάτων, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και την κομποστοποίησης.
Σήμερα, αυτοί οι άξονες (η
διαβάστε περισσότερα...

9 Δεκ 2015

Ξενοδόχοι Ζακύνθου: Χτυπούν καμπανάκι κινδύνου για τη διαχείριση των απορριμμάτων


xyta

Όσο και εάν φαντάζει παράξενο, ελάχιστος είναι ο χρόνος που μας χωρίζει από την επόμενη τουριστική περίοδο, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά μας, με φλέγοντα ζητήματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, να μην έχουν ακόμη έστω και σε προσωρινή βάση επιλυθεί.
Πρόκειται για το σημαντικότερο από μια σειρά ανοιχτών μετώπων του νησιού μας, που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία και μειώνουν την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος. Για αυτό οι Σύλλογοι Ξενοδόχων χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τους εμπλεκόμενους φορείς και Υπηρεσίες να
διαβάστε περισσότερα...

4 Δεκ 2015

Η Αλόννησος λέει αντίο στην πλαστική σακούλα

πηγή: News.gr 

Εισάγονται στο νησί των Σποράδων νέοι, φιλικοί προς το περιβάλλον τρόποι μεταφοράς αγαθών

Η Αλόννησος λέει αντίο στην πλαστική σακούλα
Αντίο λέει στην πλαστική σακούλα το πανέμορφο νησί των Σποράδων, η Αλόννησος. Το νησί, που φιλοξενεί τον πιο σημαντικό εναπομείναντα πληθυσμό της μεσογειακής φώκιας, Monachus monachus, στη Μεσόγειο, γίνεται η πρώτη περιοχή της Ελλάδας, που σταματά τη χρήση της πλαστικής σακούλας και εισάγει νέες εναλλακτικές, φιλικές προς το περιβάλλον, επιλογές για τη μεταφορά αγαθών, όπως ανακοίνωσε το Δίκτυο Μεσόγειος SOS.
διαβάστε περισσότερα...