27 Νοε 2013

Σκουπιδότοπος ο Καθρέφτης της Αρκίτσας, ο διεθνούς φήμης και σπάνιας αξίας γεώτοπος

Ντροπή! Καμιά μέριμνα για την προστασία του “Καθρέφτη” της Αρκίτσας…Ο “καθρέφτης” της Αρκίτσας, η γνωστή σε όλους μας κάθετη επιφάνεια πάνω από την Εθνική Οδό στο ύψος της Αρκίτσας, αποτελεί μια εμφάνιση του σεισμικού ρήγματος Αρκίτσας - Καμένων Βούρλων. Ένα ρήγμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το παλαιότερο ενεργό, κατά τον καθηγητή κ Παπαζάχο. Ονομάζεται κατοπτρική επιφάνεια στη γλώσσα των γεωλόγων, γιατί η επιφάνειά του είναι λεία και μοιάζει με καθρέφτη. Εκτείνεται σε μήκος 300 μέτρων και ύψος 80 μέτρων περίπου. Το ρήγμα εμφανίζεται επιφανειακά με τη μορφή λείων επιφανειών στον ασβεστόλιθο. Οι λείες αυτές επιφάνειες είναι χαραγμένες από
διαβάστε περισσότερα...

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιορισμού Απορριμμάτων 2013

Γυαλί και Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιορισμού Απορριμμάτων 2013

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιορισμού Απορριμμάτων γιορτάστηκε και φέτος από 16-22 Νοεμβρίου 2013. Η μείωση του όγκου των απορριμμάτων αποτελεί μια τεράστια πρόκληση σήμερα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας της ΕΕ είναι να μειωθούν τα απορρίμματα σε δήμους και κοινότητες της Ευρώπης , μέσα από την διαδικασία των 3R, δηλαδή Μείωσε – Επαναχρησιμοποίησε – Ανακύκλωσε (Reduce – Reuse – Recycle ). Κατά μέσο όρο, ένας πολίτης στην Ευρώπη δημιουργεί ετησίως 500 κιλά απορριμμάτων, από τα οποία ανακυκλώνει τα μισά στη καλύτερη περίπτωση.
Ως γνωστό, το γυαλί είναι το μοναδικό υλικό συσκευασίας που μπορεί να ανακυκλωθεί 100%, άπειρες φορές, χωρίς καμία απώλεια των ιδιοτήτων του και να παράγει νέες φιάλες ολοκληρώνοντας ένα κλειστό κύκλωμα παραγωγής που επιτυγχάνει μηδενικά απόβλητα (zero waste). Με αυτόν τον τρόπο συνεισφέρει επίσης άμεσα στην αειφορία των ορυκτών φυσικών πόρων.
Η ανακύκλωση γυαλιού επίσης εξοικονομεί ενέργεια και μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Συγκεκριμένα για κάθε 10% αύξηση χρήσης του υαλοθραύσματος: εξοικονομεί 3% ενέργεια και μειώνει κατά 4% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
διαβάστε περισσότερα...

13 Νοε 2013

Δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης για τα απορρίμματα της Ικαρίας


·        Με επιτυχία έγινε η συνάντηση για τη δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης για τα απορρίμματα της Ικαρίας
·        Θα διοργανωθούν δυο συναντήσεις σε Άγιο Κήρυκο (16/11) και Χριστό Ραχών (27/11)
13 Νοεμβρίου 2013
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη συνάντηση για τη δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης για τα απορρίμματα της Ικαρίας, το Σάββατο 9 Νοέμβρη 2013, στο πρώην Δημαρχείο Ευδήλου. Η συνάντηση είχε ανακοινωθεί έγκαιρα. Παρευρέθηκαν 18 άτομα.

διαβάστε περισσότερα...

8 Νοε 2013

Εκδήλωση για την ανακύκλωση στην Αμφίκλεια, μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση

Γεια χαρά σε όλους !!

Σήμερα δεν ήμουν στις καλές μου. Ξύπνησα με κακή διάθεση και επειδή έχω ακούσει τόσα πολλά για το shopping therapy είπα να το δοκιμάσω και γω.
Να το ρίξω λιγάκι έξω βρε παιδάκι μου !
Έ είχα και κάτι ευρώ στην τσέπη, καλή ζωή - κακή διαθήκη σκέφτηκα και να σου πρωινιάτικα  με το αυτοκίνητο κατέβηκα στην πόλη και πήρα σβάρνα τα mall και τα super market.
Κατά το απογευματάκι γύρισα στο
διαβάστε περισσότερα...