8 Νοε 2013

Εκδήλωση για την ανακύκλωση στην Αμφίκλεια, μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση

Γεια χαρά σε όλους !!

Σήμερα δεν ήμουν στις καλές μου. Ξύπνησα με κακή διάθεση και επειδή έχω ακούσει τόσα πολλά για το shopping therapy είπα να το δοκιμάσω και γω.
Να το ρίξω λιγάκι έξω βρε παιδάκι μου !
Έ είχα και κάτι ευρώ στην τσέπη, καλή ζωή - κακή διαθήκη σκέφτηκα και να σου πρωινιάτικα  με το αυτοκίνητο κατέβηκα στην πόλη και πήρα σβάρνα τα mall και τα super market.
Κατά το απογευματάκι γύρισα στο
σπίτι με το porte-bagages γεμάτο. Ξεφόρτωσα και άρχισα να τακτοποιώ και να θαυμάζω τα ψώνια μου.
Εντάξει όλα έχουν και την αρνητική τους πλευρά, στο τέλος ήταν πιο πολλές οι συσκευασίες και οι σακούλες από τα ψώνια !!

Ξέρετε όμως εγώ έχω τρέλα με την τακτοποίηση και την καθαριότητα. Το σπίτι μου λάμπει, και αυτό το βουνό από σακούλες και συσκευασίες δεν μου ταιριάζει.

Το πήρα απόφαση να τα ξεφορτωθώ άμεσα. Άντε πάλι μέσα στο αυτοκίνητο με το porte-bagages γεμάτο συσκευασίες, πλαστικές σακούλες, χαρτιά και τώρα τι κάνουμε ?

Κανονικά θα έπρεπε ο Δήμος να έχει μια υπηρεσία που να στέλνεις ένα sms ή ένα email τέλος πάντων και να έρχονται να παίρνουν τα σκουπίδια σου, να τα εξαφανίζουν, όπως εξαφανίζονταν οι αντικαθεστωτικοί στα ολοκληρωμένα καθεστώτα.
Μετά από τέτοια κούραση πάλι εγώ έπρεπε να δώσω λύσεις…

Κάποια στιγμή έφτασα στους κάδους στην έξοδο του χωριού, η μπόχα με πήρε από μακριά , καλά σκέφτηκα, αυτοί οι αρχιτεμπέληδες από πότε έχουν να πλύνουν τους κάδους ?

Όλα φύρδην μίγδην σκυλιά, γάτες, σκουπίδια ....
Εδώ μιλάμε για κόσμο απολίτιστο, ντρέπομαι που ζω σε αυτό τον τόπο.
Σιγά μην πιάσω με το χεράκι μου το θεοβρώμικο καπάκι του κάδου. Σας είπα το σπίτι μου λάμπει και έχω αρρώστια με την καθαριότητα.

Στο τέλος το πήρα απόφαση να τα αφήσω απέξω από τους κάδους, έλα όμως που εκείνη την στιγμή πέρασαν κάτι γνωστοί που τρέχουν στα βουνά - πανάθεμά τους - και με είδαν, ντράπηκα και έφυγα, τάχα ότι είχα σταματήσει έτσι, για να φωτογραφήσω με το κινητό το χάλι μας.

Με την απόγνωση στο πρόσωπό μου, άρχισα να περιπλανιέμαι σαν την άδικη κατάρα.
Σχεδόν με έπιασε πανικός ότι θα έχω τα σκουπίδια στο porte-bagages αιωνίως και θα περιπλανώμαι άσκοπα μέχρι να μου τελειώσουν τα καύσιμα !

Ξαφνικά μια θεία έμπνευση με συνεπήρε, ήμουν πάνω στο γεφύρι στο ρέμα, ξέρετε εκεί που πετάμε όλοι ότι περισσεύει από το ξεκαθάρισμα του υπογείου, είχε ήδη σκοτεινιάσει και ψυχή στον ορίζοντα, σταμάτησα, χειρόφρενο, και με ένα ωραίο σάλτο τα σκουπίδια βρέθηκαν στον πάτο της ρεματιάς.

Μπήκα μέσα στο αυτοκίνητο με μια τρελή ανακούφιση, ευτυχώς δεν με είδε κανένας.
Δεν λέω έχω ευαισθησίες περιβαλλοντικές αλλά δεν φταίω εγώ αν ο Δήμος μας κοροϊδεύει και δεν κάνει καλά την δουλειά του. Και στο κάτω κάτω τι θα έκανα, θα γεμίσω το σπίτι μου σκουπίδια ? Σας είπα το σπίτι μου λάμπει. Εγώ έχω τρέλα με την καθαριότητα.

Άσε που φθινόπωρο είναι θα βρέξει θα κατεβάσει το ρέμα θα τα πάρει.
Ε και οι μεγάλες εταιρείες που μας πίνουν το αίμα ας κάνουν κάτι με τα σκουπίδια όλα από εμένα τα περιμένουν ?

Ναι ξέρω τα έχω ακούσει, ότι στις θάλασσες έχει δημιουργηθεί μια νέα ήπειρος από εκατομμύρια τόνους σκουπίδια.
Κουνάω το κεφάλι μου με αυτούς που μας διοικούν, είναι ανίκανοι να λύσουν προβλήματα, μόνο να μας βάζουν φόρους,  να μας κατασκοπεύουν τα email μας και τα κινητά μας, και από προσφορά στο περιβάλλον και τον πολίτη τίποτα.

Άσε το άλλο που μας ψεκάζουν συνέχεια και κανείς δεν μιλάει πια. Έχουν όλοι αποβλακωθεί.

Εγώ επειδή δεν πολυβγαίνω έξω μάλλον την έχω σκαπουλάρει. Ενώ αυτοί που πάνε κάθε μέρα για τρέξιμο στο βουνό έχουν λαλήσει τελείως. Τώρα λέει τους μπήκε η ιδέα να κάνουν συγκέντρωση για την ανακύκλωση, να μας κάνουν μάθημα πως ανακυκλώνουμε, που πετάμε πλαστικά μπαταρίες ηλεκτρικές συσκευές, άσε το άλλο με την κομποστοποίηση που βρωμάει ο κήπος σαπίλα.

Δεν πάνε καλά οι άνθρωποι έχουν χαζέψει.

Α! παραλίγο να το ξεχάσω, η συνάντηση λέει θα γίνει το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 19:00 στην κάτω πλατεία της Αμφίκλειας.

Εντάξει δεν υπάρχει ιερό και όσιο δεν ξέρουν οι άνθρωποι ότι εκείνη την ώρα δεν το κουνάω από τον καναπέ. Αννίτα sos και «παντελόνια κάτω» anyway ας είναι καλά το youtube και το pirates bay.

Ελπίζω τουλάχιστον η μουσική επένδυση να είναι ελληνική διότι την άλλη φορά μας φέρανε κάτι συγκροτήματα από μια άγνωστη χώρα που την λέγανε Αρβανιτιά – ούτε ξέρω που βρίσκεται.

Τέλος πάντων ένα χωριό είμαστε και επειδή δεν θέλω να βλέπω τα ξινισμένα μούτρα τους  να μου λένε γιατί δεν ήρθες, θα πάω αν και δεν έχουν τίποτα να μου πουν, τα ξέρω όλα πολύ καλά.

Σας είπα εγώ έχω τρέλα με την καθαριότητα το σπίτι μου λάμπει , ενώ τα δικά τους είναι τίγκα στην ανακύκλωση δεν έχουν λέει τι να την κάνουν από τότε που ο Δήμος σταμάτησε να την μαζεύει.

Σας είπα έχουν χαζέψει.

Ι.Ε.Πανουργιάς




Γιάννης Πανουργιάς / Ioannis Panourgias
-------------------------------------------------------------------
Εναλλακτική Ενεργειακή ΑΕ / 2EN SA 
Θέση Πόλογος / Pologos site
ΤΚ 35002 Αμφίκλεια / PC 35002 Amfiklia Greece
Tel: +30 22340 29150
Mob: +30 6973 208595

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου