25 Απρ 2009

Πού πάνε τα σκουπίδια της φθιώτιδας
από 1ης Ιανουαρίου 2009;

Από 1ης Ιανουαρίου 2009 θα έπρεπε να έχουν κλείσει ΟΛΟΙ οι Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) της Φθιώτιδας και να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, που προβλέπονται από τους Νόμους της χώρας μας και τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων με τη λειτουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) και την πλήρη εφαρμογή της ανακύκλωσης. Όμως, σήμερα ο μόνος ΧΥΤΑ (και όχι ΧΥΤΥ) που λειτουργεί στο Νομό είναι του Δομοκού.

Ποιος λοιπόν αρμόδιος θα μας δώσει απάντηση στην ερώτηση «Πού πάνε τα σκουπίδια της Φθιώτιδας;»

Πού πάνε τα σκουπίδια της Σπερχειάδας και της Μακρακώμης; Πού πάνε τα σκουπίδια των δήμων της Λοκρίδας;; Πού πάνε τα σκουπίδια της Λαμίας και των άλλων δήμων της επαρχίας Φθιώτιδας;;;

Κύριε εισαγγελέα γνωρίζετε την Εθνική και την Κοινοτική Νομοθεσία για τα απορρίμματα. Γνωρίζετε αν τηρείται, και αν ναι, τι κάνετε για την εφαρμογή της;;


26.4.2009

Στέφανος Σταμέλλος
Μέλος των Οικολόγων Πράσινων
διαβάστε περισσότερα...

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση για τον ΧΥΤΑ Λοκρίδας

Σήμερα στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Καλαπόδι ενημερωτική συγκέντρωση των κατοίκων της Λοκρίδας που αντιδρούν στη θέση, που επιλέχτηκε από τον ΦΟΣΔΑ Λοκρίδας για τον ΧΥΤΑ. Η συνάντηση έγινε με την παρουσία του δημάρχου Αταλάντης και προέδρου του ΦΟΣΔΑ κ Σκαμπερδόπουλου

Το ίδιο παιχνίδι έχει παιχθεί πολλές φορές σε πολλές περιοχές της χώρα μας, και στη Φθιώτιδα. Να θυμίσουμε την ανάλογη απόφαση του τέως δημάρχου Αμφικλείας κ Σκλαβούνου να δεχθεί στην περιοχή του ΧΥΤΑ πριν από 4 περίπου χρόνια και τις ποικίλες αντιδράσεις των κατοίκων του δήμου που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει και τις εκλογές το 2006.

Όπως φαίνεται θα κρατήσει χρόνια αυτή η υπόθεση. Όμως είναι απορίας άξιο γιατί ο νομός Φθιώτιδας πρέπει να έχει τρεις ΧΥΤΑ, και αύριο ΧΥΤΥ, (Λαμία, Δομοκός, Λοκρίδα) ενώ θα μπορούσαν να λειτουργούν μόνο σταθμοί μεταφόρτωσης και ο ΧΥΤΑ να ήταν ΕΝΑΣ στην Περιφέρεια, που θα μπορούσε να λειτουργεί με τον πιο σύγχρονο τρόπο αφού θα είχε και τις ανάλογες ποσότητες απορριμμάτων.


Ιδού η πρόσκληση του Συλλόγου Καλαποδίου " Η ΕΛΑΦΗΒΟΛΟΣ ΑΡΤΕΜΙΣ"

Ο Σύλλογός μας, σας προσκαλεί στην Εκδήλωση – Συζήτηση που διοργανώνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2009 και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Καλαποδίου, σχετικά με το ΧΥΤΑ Λοκρίδος που αποφασίστηκε να εγκατασταθεί σε απόσταση 4 km από το Καλαπόδι.

Επειδή, επιθυμούμε να έχουμε τα Μέλη μας και τους συμπολίτες μας ενημερωμένους, επειδή το θέμα δεν είναι εύκολο και δεν προσεγγίζεται με αφορισμούς και επειδή ο ΧΥΤΑ εάν θα γίνει θα γίνει μόνον με εμάς και όχι χωρίς εμάς και σίγουρα όπως θα πρέπει να είναι, διοργανώθηκε αυτή η συζήτηση για να πληροφορηθούμε από επίσημα –κατά το δυνατόν- χείλη τι σχεδιάζεται ώστε να μην τα μαθαίνουμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά). Στη συνέχεια, θα ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με το θέμα και τη μελλοντική πορεία του.

Για το ΔΣ του Συλλόγου
Ε.Π.Χίνης
Γεν. Γραμματέας
διαβάστε περισσότερα...